Gadgetinku: Solusi “killer controL center service not running”

Kadang-kadang anda mengalami killer controL center service not running pada PC, sudah tentu ia akan menjadi sangat ganggu. Walaupun contro pembunuh inil pusat perkhidmatan mempunyai peranan yang sangat penting apabila menjalankan banyak aplikasi yang memerlukan internet.  Tanpa pusat kawalan pembunuh, ia boleh menyebabkan PC andaberjalan perlahan pada PC anda.

Mungkin masih ada banyak dari Anda yang tidak tahu fungsi dan bagaimana pusat kontrol pembunuh bekerja. Sudah tentu ini akan membuat anda lebih keliru jika anda mengalami masalah pusat kawalan pembunuh yang tidak berjalan. Bagi anda yang menghadapi masalah dengan pusat kawalan pembunuh,  anda tidak perlu panik. Kerana ini tidak akan menjadikan PC anda rosak.

Untuk tujuan itu sendiri, ia sangat pelbagai, sudah tentu ia memerlukan pemeriksaan terperinci pada komputer riba anda jika anda ingin mengetahui. Kerana boleh dikatakan bahawa agak sukar untuk mengetahui punca sebenar  perkhidmatan pusat kontroversi pembunuhyang tidak berjalan.  Mungkin anda perlu menyemak semua kemungkinan yang wujud untuk mengetahui puncanya.

Terutama jika anda tidak mempunyai latar belakang IT, masalah di pusat kawalan pembunuh pastinya sangat sukar untuk mengetahui masalahnya. Untuk membetulkannya boleh dikatakan mudah dan sukar. Kerana anda perlu tahu terlebih dahulu punca yang agak sukaruntuk diketahui dengan pasti. Hanya sebaik sahajapunca diketahui, anda boleh menentukan langkah-langkah untuk membuat penambahbaikan.

Tanpa mengetahui puncanya terlebih dahulu, anda perlu membuat penambahbaikan dengan mencuba semua kaedah yang sedia ada. Oleh itu, sudah tentu tidak dapat diramalkan masa yang diperlukan untuk membuat pembaikan.  Sekiranya anda tidak bernasib baik maka untuk memperbaiki perkhidmatan pusat kontroversi pembunuh yang tidak berjalan akan mengambil masa yang agak lama.

Apakah Pusat Kawalan Pembunuh?

Secara ringkas, pusat kawalan pembunuh boleh ditafsirkan sebagai program perisian yang menyemak semua aplikasi yang berjalan pada PC anda. Selain itu ia juga boleh digunakan untuk menetapkan keutamaan aplikasi penting untuk menduduki lebih banyak lebar jalur.  Dengan cara itu aplikasi yang mendapat keutamaan lebar jalur dapat berjalan dengan cepat dan lancar.

Berdasarkan penjelasan di atas, sudah tentu anda kini tahu betapa pentingnya pusat kawalan pembunuh pada PC. Tanpa pusat kawalan pembunuh, prestasi aplikasi yang memerlukan lebih banyak sambungan akan terganggu. Lagipun, anda bermain permainan video dalam talian, tetapi anda menstrim youtube dan juga memuat turun fail.

Katakan sahaja keutamaan anda adalah permainan video dalam talian, anda perlu memberikan permainan video dalam talian kapasiti lebar jalur yang lebih besar. Kerana jika ia tidak dilakukan, ia akan menjadikan bandwidth sama rata dibahagikan kepada semua aplikasi. Ini boleh membuat aktiviti permainan anda terganggu kerana sambungan yang perlahan.

Dengan berlakunya perkhidmatan pusat kontroversi pembunuh tidak berjalan , ia jelas akan membuat anda tidak dapat menggunakan PC anda seperti yang diperlukan. Dan mungkin anda akan berasa kecewa kerana apabila anda menggunakan banyak aplikasi yang memerlukan internet semuanya berjalan dengan perlahan.

Perkhidmatan Pusat Kontroversi Pembunuh Punca Tidak Berjalan

Dengan menggunakan pusat kawalan pembunuh, anda boleh menjadikan aplikasi kegemaran anda berjalan lancar. Terutama bagi anda yang suka permainan dalam talian, menggunakan pusat kawalan pembunuh dapat menjadikan aktiviti permainan anda berjalan tanpa melambatkan. Tetapi atas pelbagai sebab pusat kawalan pembunuh ini boleh menghadapi masalah.

Apabila perkhidmatan pusat kawalan pembunuh ini dihentikan, ia akan membuat lebar jalur diedarkan merata kepada semua aplikasi. Dengan cara itu mungkin beberapa masalah akan timbul apabila anda menggunakan PC. Masalah mungkin berlaku apabila anda melakukanaktiviti n seperti bermain game dalam talian, memuat turun, memuat naik, menstrim, melayari, dan sebagainya.

Salah satu sebab  perkhidmatan pusat kontroversi pembunuh tidak berjalan adalah kerana anda menggunakan pusat kawalan pembunuh dengan versi lama. Versi ketinggalan zaman boleh menjadikan pusat kawalantidak dapat berfungsi pada PC anda. Oleh itu, anda harus mengemas kini pusat kawalan pembunuh kepada versi terkini.

Walau bagaimanapun, mengemas kini kepada versi terkini tidak semestinya pasti untuk menyelesaikan masalah tersebut. Ini mungkin disebabkan oleh ralat dalam mengemas kini kepada versi terkini. Atas sebab ini, pastikan langkah-langkah dalam pengemaskinian telah dilakukan dengan betul.

Pusat kawalan pembunuh juga boleh disebabkan oleh pihak ketiga seperti antivirus. Perisian pihak ketiga sepertiBullGuard ntivirus boleh membuat pusat kawalan pembunuh tidak berfungsi dengan baik. Sekiranya masalah berlaku di papan induk, ia juga boleh menghalang perkhidmatan pusat kawalan pembunuh daripada muncul.

Cara Menyelesaikan Masalah Perkhidmatan Pusat Kontroversi Pembunuh Asas Tidak Berjalan

Perkara yang paling pentinguntuk menyelesaikan masalah di pusat kawalan pembunuh ialah but semula PC anda. But semula PC anda ialah langkah pertama yang boleh anda ambil apabila PC anda menghadapi sebarang masalah. Memulakan semula PC boleh menyelesaikan isu yang berlaku di pusat kawalan pembunuh. Untuk mendapatkankukannya anda boleh menekan menu Mula kemudian Kuasa kemudian pilih Mulakan semula.

Cara asas kedua ialah anda boleh menyemak bahawa semua perkakasan atau perkakasan boleh berfungsi dengan baik. Komputer mengandungi pelbagai komponen yang saling berkaitan antara satu sama lain. Perkakasan pada komputer boleh berfungsi dengan benar jika pemandu berjalan dengan sempurna . Pemandu ketinggalan zaman boleh membuat perkakasan rosak atau tidak berfungsi.

Oleh itu, pastikan pemacu yang dipasang adalah pemacu yang masih serasi dengan PC anda.  Perkakasan yang rosak atau tidak berfungsi adalah salah satu punca  perkhidmatan pusat control pembunuh  tidak berjalan.  Untuk itu apabila anda mengalami masalah dengan pusat kawalan pembunuh periksa semua perkakasan anda sama ada ia berjalan dengan baik atau tidak.

Langkah-langkah untuk Mengatasi Perkhidmatan Pusat Kontroversi Pembunuh Tidak Berjalan

Jika kaedah asas di atas tidak dapat menyelesaikan masalah yang berlaku, anda boleh mengamalkan langkah-langkah berikut untuk menyelesaikannya. Langkah pertama ialah mematikan antivirus buat sementara waktu dari pihak ketiga. Kadang-kadang antiviruss boleh membuat beberapa program tidak berjalan dengan betul.

Jika langkahtampalan  tidak berfungsi, anda boleh melakukan langkah kedua, iaitu dengan antivirus gerai uni ndipasang pada PC anda.  Menyahpasang antivirus PC anda  boleh membahayakan PC anda daripada serangan virus. Oleh itu, anda boleh memasang semula apabilapusat kawalan k iller telahberfungsi semula dengan cara itu. Jika anda menggunakan Windows 10, anda boleh menyahpasang antivirus dengan cara berikut:

  1. Klik mula kemudian pilih seting.
  2. Klikpps dan fitures, kemudian cari antivirus yang anda gunakan. Klik pada antivirkami kemudian pilih nyahpasang.

Jika langkah kedua masih tidak berjaya, anda boleh mengemas kini pusat kawalan pembunuh. Menggunakan pusat kawalan pembunuh dengan versi lama boleh menyebabkan masalah berlaku. Untuk mengemas kini , anda boleh melakukan langkah-langkah berikut:

  1. lawati laman web rasmi killer control center.
  2. Cari dan muat turun versi terkini.
  3. Pasang versi baru pada komputer anda secara manual.

Atau anda juga untuk anda pengguna windows anda boleh melakukannya dengan membuka kedai microsoft. Selepas itu pilih muat turun dan kemas kinis, kemudian pilih pusat kawalan pembunuh kemudian klik dapatkan kemas kini. Mengemas kini contr pembunuhataul pusat adalah cara yang cukup kuat untuk mengatasi contro pembunuhl perkhidmatan pusat tidak berjalan.

Selengkapnya: